Lassan rendelhető az Audi A6 55 TFSI e quattro

Az Audi A6-os plug-in hibridje, mely 55 TFSI e névre hallgat, a gyár szerint 2.1 litert eszik száz kilométeren, és mindemellett 51 kilométert képes megtenni pusztán elektromos meghajtással. Ezek nagyszerű adatok, nézzük meg hát közelebbről mit is tud ez a kocsi!

Az Audi A6 55 TFSI e quattro (szép hosszú neve van) ugyanazt a PHEV meghajtást alkalmazza mint amit a nemrég bemutatott Q5 55 TFSI e és az A7 55 TFSI e. Az év végétől lehet majd megrendeli ezt a masinát, 2020 elejei szállítással. 

A 2.0 literes, négydugattyús, benzines motor mellett helyett kapott a kocsiban egy 14.1 kWh-s lítium-ion akkumulátor és a hozzá tartozó elektromos motor is. A rendszer összteljesítménye 362 lóerő 500 Newtonméteres nyomaték mellet. Ez a megoldás nulláról száz km/h-ra 5.6 másodperc alatt repíti az A6 55 TFSI e quattro-t és az elektronikusan leszabályzott végsebesség 250 km/h.

A gazdaságosságot és a károsanyag kibocsátást még csak gyári adatok alapján tudjuk, de ha az utakon kicsit a megadott 2.1 literes fogyasztás alá is esik 57 g/km CO2 kibocsátás mellett, akkor is igen lenyűgöző ez az autócsoda. Mindemellett az extra 51 kilométer, amit teljesen elektromos hajtással teszünk meg, gyorsan visszatöltődik egy 7.4 kW os fali gyorstöltő segítségével. Az akkumulátort 0 ról 100%ra csupán két és fél óra alatt fel lehet tölteni. 

A többi nemrégiben az Audi által bemutatott hibrid modellekhez hasonlóan az A6 55 TFSI e quattroban is háromféle vezetési mód található.  “Hibrid” módban a kocsi automatikusan méri és szabályozza a lehető legoptimálisabb keverékét a robbanó és elektromos motor felhasználásnak. “EV” módban a teljesen elektromos meghajtásra kapcsolhatunk, valamint a “Hold” mód eltárolja a kocsi jelenlegi akkumulátor töltöttségét későbbi felhasználás céljából. 

A sztenderd felszerelésről még nincsen sok hír, de azt már tudni lehet hogy az S-line 19-es alufelniket kap, sötétített üveggel a hátsó ablakokon, és kicsit megültetett sport felfüggesztéssel.A fekete “styling pack” szintén jár az S-line-hoz, fekete ablak elemekkel és fekete hűtőráccsal.

Az utastérbe nézve sem kell csalódnunk. Az első sportülések és a bőrborítású kormánykerék mellé négy zónás klíma is jár, nomeg rozsdamentes acél pedálok. Az alap A6-oshoz hasonlóan az 55 TFSI e is megkapja a teljesen digitális műszerfalat, 10.1 colos infotainment rendszerrel, és egy érintőképernyővel a középkonzolon ami az autó klíma rendszerét hivatott kiszolgálni. 

hirdetés