Kiszivárogtak az Alfa Romeo Tonale 2020-as képei

Úgy tűnik, hogy az Alfa Romeo új reménye, a Tonale elnevezésű kompakt SUV gyártási állapot közeli képei kiszivárogtak az internetre jóval a jövő évi bemutatás előtt.

A képek a befejezett, vagy már majdnem elkészült autót ábrázolják, és a hírek szerint legelőször egy Olasz autós fórumon jelentek meg, ahonnan gyorsan és széleskörűen terjedtek tovább a szociális média segítségével. Az autó az eredetileg a Genfi kiállításon bemutatott koncepcióra hasonlít, habár jónéhány változtatás azért felfedezhető. Az egyik legszembetűnőbb a motorháztető és az első lökhárító közötti rész megnövekedése, mely immár hagyományosabb fényszóróknak ad helyet. A hátsó ablak is megnövekedett míg a féklámpa sor vastagabb lett. Az arányok azonban változatlannak látszanak.

A sorozatgyártású modell hivatalos megjelenését 2020 közepére várhatjuk, ami azt jelenti hogy a szalonokba az év végére kerül majd be valószínűleg. A Tonale első angliai megjelenése a Goodwood Festival Of Speed-on történt ez év júliusában. Az Audi Q3 és a BMW X1 lesznek az ellenfelei.

A SUV az Alfa Romeo sorozatban a Stelvio után következik és szintén egy híres Olasz hegyvonulatról kapta a nevét (alacsonyabb hegyvonulat a Rhaetian Alpokban). Ez az autó lesz a márka első plug-in hibridje.

A Tonale koncepció modellje a Genfi kiállítás egyik meglepetése volt és „bíztató jele annak hogy az Alfa Romeo komolyan veszi az évente 400,000 eladott autó célkitűzését” (ami 2018ban körülbelül még 150,000 volt) mondta el a márka európai főnöke Roberta Zerbi. „Azt várjuk hogy a Tonale fogja vezetni az eladási statisztikáinkat 2024-re, ” – folytatta Zerbi –  „hiszen az autó az európai vevők 80%-ának igényeit tökéletesen kielégíti. Ezzel a modellel az Alfa sokkal erősebb pozícióba kerül majd, mint amiben ma van.”  Azt is megemlítette, hogy a sorozatgyártású modell szinte teljesen azonos lesz a koncepció autóval.

A Tonale egy olyan hybrid rendszert fog alkalmazni, ami hamarosan a Jeep Renegade-ben is helyet kap majd. Zerbi nem nyilatkozott bővebben a meghajtás teljesítményeinek részleteiről, azt azonban elmonda, hogy az elöl lévő benzinmotorhoz egy, az autó hátsó részében elhelyezett elektromos motor csatlakozik majd.

Az Alfa sem adott ki hivatalos nyilatkozatot a rendszer teljesítményéről, de a Genfi Kiállításon bemutatott Jeep Renegade PHEV (testvére és versenytársa a Tonale-nek) 236 lóerősnek ígérkezik. Valószínűleg ezt a számot fogják túlszárnyalni, hogy megtartsák a teljesítménybeli előnyüket. Az előző Alfákban megtalálható „Dinamikus” vezetési módot a „Kettős Erő” opció váltja majd fel, mely beállítás mindkét motort teljes mértékben kihasználja. Hagyományos dízel és benzines opcióval is kapható lesz a jármű Zerbi állítása szerint.

Tim Kuniskis, az Alfa Romeó Globális Vezetője azt igérte hogy a Tonale „teljes mértékben a márka alapelveit fogja képviselni: korát megelőző technológia, elektronikus fókusz, hosszútávú megbízhatóság és szemet gyönyörködtető Olasz tervezés. Nem csak egy újabb SUV-ot dobunk a piacra. Olyan SUV-ot amit csak az Alfa tud.”

Örömmel várjuk!

hirdetés

hirdetés