Frissen érkezik a megújult Ford S-Max és a Ford Galaxy

Új technológia, kicsinosított kaszni, gerinc barát ülések – a Ford ráncfelvarrás a két fő modellt érinti ebben az évben

A Ford felfrissítette a kissé már elévült de nagy népszerűségnek örvendő Galaxy és S-Max modelljeit. Apróbb változtatások a kinézeten, nagyobb kerekek és kényelmesebb ülések tesznek arról, hogy az autóvásárlók ne felejtsék el milyen is az az új autó illat. Az új modelleket már elkezdték árulni és hamarosan minden szalonban elérhetőek lesznek hazánkban is.

Mindegyik hét üléses MPV megkapta az új dizájnt, ami leginkább a külsőségeket érinti mint például a megújult tetővonalak kecses hajlatait. A könnyebb megkülönböztetésről a megújult elülső légbeömlő rácsok is gondoskodnak, melyek immár kerekebbek és nagyobbak, mint a régi verziókon. Ezek még szembetűnőbbek az S-Max ST-n ahol teljes egészében feketék, kifejezetten sportos kinézetet kölcsönözve az autónak, valamint nagyobb eleganciáról gondoskodó szatén króm kivitelezésűek a Vignale variánson. A Galaxy fényesen tükröződő króm elemeket kapott az elülső részeken.

Új, egyedi lökhárítókra is szert tettek ezek a modellek: a hetyke tetővonalakhoz igazodó sportos kinézettel az S-Max-on, és extra krómmal kiemelve a Galaxyn. Mindkét változathoz választható opció az újratervezett 19 colos alumínium felni.

A belső teret tekintve mindkét modell új első üléseket kapott, melyeket a Ford saját bevallása szerint 32 féle módon lehet még egyedibbé varázsolni, tökéletesen igazodva ezzel a legkülönfélébb testtartásokhoz és méretekhez. A második és harmadik sori üléseket egy gombnyomással le lehet hajtani, míg a Galaxyban található harmadik sor felemeléséhez elektronikus segítséget is kapunk.

A Ford a belső teret technológiai oldalról is kibővítette a WiFi Hotspot hozzáadásával, melyhez akár 10 WiFi képes eszköz is csatlakozhat egyidejűleg. Biztonság tekintetében is előrelépés történt, mivel az autók a immár a helyi veszélyekre is figyelmeztetik a vezetőt az utazás során. Az adatokat a Fordok a navigációs rendszertől függetlenül szerzik be helyi hatóságoktól, sürgősségi ellátóktól és minden más közelben tartózkodó, online csatlakozással rendelkező járműtől.

További biztonsági újításként mindkét alapmodellbe jár az ütközés megelőző rendszer, mely érzékeli a gyalogosok és gépjárművek közelségét és figyelmezteti a vezetőt egy esetleges baleset elkerülése végett. Az Adaptive Cruise Control, amely a sebességet az előttünk haladó autóhoz képest szabályozza, akár lépésben haladó forgalomban is használható.

Az S-Max és a Galaxy a korábbi évekhez hasonlóan 148 vagy 187 lóerős, 2 literes turbó dízel motorral is választható. A 6 sebességes manuális és a 8 sebességes automata váltó szintén opcionális a teljes palettán.

hirdetés

hirdetés