Nemsokára jönnek a Bollinger elektromos off-roaderek

Már lassan egy évtizede hogy az autóipar az elektromos autók modern korát éli, így nem csoda, hogy majdnem minden típusú gépjárműnek van olyan ketegóriája ahol a robbanómotorokat nagy teljesítményű akkumulátorok váltják fel. Ízlés szerint válogathatunk városi kisautóktól kezdve kihívó sportautókon át luxus SUV-on keresztül kisteherautóig mindenből. De ha az ember komolyan gondolja az off-road szakmát, járhatatlan helyeken és úttalan utakon szeretne elakadás nélkül suhanni, akkor még mindig a jó öreg robbanó motor a nyerő választás.

Robert Bollinger ennek a hiányosságnak a pótlásán dolgozik. Az azonos nevet viselő cége múlt héten mutatta be azokat a terveket, amik a vad terep meghódítását hivatottak elérni elektromos meghajtással. A tervek szerint kétfajta járművet is készítenek, egy négy ajtós elektromos SUV-ot és egy négy ajtós kisteherautót.  Az ultra-robosztus duó, mely B1 és B2 néven fut majd a 2017es két ajtós SUV koncepció alapján készül.

A Bollinger Motors története 2015ben New Yorkban kezdődött és csak nemrég költöztek át az autógyártás amerikai szívébe, Detroitba. Egy fiatal cég az elektromos autógyárak tengerében, azzal a nem titkolt céllal, hogy megfosszák a tróntól a nagyobb, ismertebb márkákat. Rivian például mostanában írt alá egy 100,000 elektromos teherautóról szóló szerződést az Amazonnal. Dyson nemrég kapott meg néhány elég érdekes szabadalmat ezen a területen, míg a Virya Mobility 5.0 elektromos riksákat gyárt az Indiai piacra. Bollinger újabb párosa tiszta, egyenes vonalaival és minimalista felületeivel leginkább a katonai minőségű régi Hummer-ekre hasonlít.

Ez a kivitelezés tökéletesen illeszkedik az offroadosok ízléséhez, akiket elsősorban nem a szemfényvesztő megoldások érdekelnek hanem az erő és a tudás. A masszív off-road kerekeknek több mint 25 centiméteres mozgásteret biztosít a kaszni és a felfüggesztés. Magasabban ül az autó mint a Jeep Wrangler 11, a földtől közel 38 centiméterre . Majdnem egy méteres vízen is könnyedén átszáguldhatunk ezekkel az járgányokkal. A dupla elektromos motorok 614 kő-szaggató lóerőt biztosítanak 905 Newton-méter nyomaték mellett. Ezen felül 2300 kilogrammnyi sarat is elbírnak. Az ajtókat és ablakokat könnyedén le lehet venni, hogy közelebb érezhessük magunkat a természethez, ha úgy gondoljuk. A dagonyát követően egy slaggal belülről és kívülről is egyszerűen lemoshatjuk a járműveket, amik időtálló anyagokból készültek. Mindkét verzió 120 kwh-s akkumulátorral lesz kapható, ami erősebb, mint bármi más a jelenlegi piacon. Ezekkel az erőforrásokkal akár 320 km körüli távolságot is megtehetünk a gyár becslése szerint, ami figyelemre méltó egy nem túlzottan aerodinamikus, de kifejezetten erős elektromos autónál.

A kisteherautók okosan beépített mérnöki trükköket is alkalmaznak. Bollingerék egy általuk csak „portál tengely”-nek nevezett újítás segítségével oldották meg az extra magasságot. Ezek egyedi meghajtással tartják a futóművet, nagyobb teret hagyva a kocsi és az út (vagy annak hiánya) között. Szintén saját fejlesztésű a motoronkénti két sebességes váltó is. A több sebességes váltók lassan lassan teret nyernek az általában egy sebességes elektromos autók világában. A Porsche nemrég debütált egy hasonlót a Taycan-ban és az egyik jól ismert sebességváltó gyártó cég a ZF is dolgozik egy ilyen modellen. Több előnyt is ígérnek ezek a váltók, magasabb végsebességet, nagyobb gyorsulást és jobb hatékonyságot.

Hamarosan tehát bárki nekivághat a legkihívóbb terepnek, dízelgőz és hangosan felbőgő motorok nélkül is.

hirdetés

hirdetés