A 2020-as Bentley Flying Spur az igazi Modern Bentley

A Bentley Flying Spur előző két generációjának ereiben Volkswagen vér csordogált, az alapot a VW Phaeton adta, míg a 2020as modellt a Porsche alapjaira építették. Ez nagyon jó döntésnek bizonyult. Valójában annyira jól sikerült, hogy bátran állíthatjuk, hogy a 2020as Bentley Flying Spur a modern korszak legjobb Bentley szedánja! A tekintélyes W-12 es motorral ellátott autó a VW csoport MSB platformjára épült, melyet megtalálhatunk a Porsche Panamera és a Bentley Continental GT-kben is.

Az MSB hátsó kerék meghajtású, orrmotoros architektúrája a Stefan Sielaff által vezetett tervező csapatnak megadta végre a lehetőséget arra hogy létrehozzák a 21edik századi igazi angol, első kerekeket kiemelő kasznis luxus autóját. Ez közel lehetetlen lett volna az általában hosszában elhelyezett, orrmotoros, első kerék meghajtású Phaeton konstrukcióra építve. 

Ha nem a sofőr vezet…

Ebben az autóban a sofőrünk szabadnapjai valőszínüleg megsokszorozódnak majd. Az első tengely előtt elhelyezkedő motor az előző generációs Flying Spur-okban ugyanis több nehézséget is okozott, ezért méltán élvezte az ember a hátső ülés kényelmét. A súlyelosztás miatt ezek a monstrumok eléggé orr nehezek voltak, és borzasztóan megdolgoztatták az első gumikat ha esetleg az átlagosnál gyorsabban szeretett volna a vezető irányt váltani. Az újfajta Flying Spur nemcsak hogy kevesebbet nyom az ipari mérlegen, de mivel az első tengelyt előbbre hozták, ezért a súlyelosztás is megváltozott 56/44 ről 54/46-ra (amit könnyebb volt megálmodni mint létrehozni, hiszen a 6.0 literes W-12-es motor és az összkerék meghajtás azt jelentette hogy az MSB platform első tengelyét át kellett vezetni az olajteknőn). Ez a változtatás, valamint az alapban beépített hátsó kerék kormányzás, az aktív kanyarstabilizáló rendszer, fékenkénti erőelosztás, és motor menedzsment protokoll ami maximum 38 százalék nyomatékot küld az első kerekekre, sokkal agilisabbá és jobban vezethetővé teszi ezt a remekművet a kanyargós utakon is. 

A világ leggyorsabb autója

Az eredeti Flying Spurs-hoz hasonlóan, amit 1950-ben adtak ki először, ez a modell is a hosszú, gyors, nyitott utakon érzi jól magát. A felújított W-12-es motor, amit a Continental GT legújabb verziójához gyártottak,  626 lóerőt tud 6000-es fordulaton, és 646 lóerőt ad le 1,350 és 4000-es fordulat között. A százat 3.7 másodperc alatt éri el a Bentley szerint, ami csupán 0.1 másodperccel van a Continental GT mögött, és egyharmada az előző verzió által elért eredménynek. 160 km/h-ra 4.5 másodperc alatt ugrik fel a sebességmérő mutatója álló helyzetből. Papíron a végsebesség 333 km/h, amivel ez a királyi Bentley a leggyorsabb négy ajtós sorozatgyártású autó a világon, még a 680 lóerős Porsche Panamera Turbo S E-Hybridnél is gyorsabb. 

A legújabb Flying Spur egyedi kombinációját nyújtja egy sport szedán hihetetlen teljesítményének és egy fenséges luxus autó megjelenésének. Ez a remekmű utcai bútorrá avanzsálja a legmagasabb kategóriájú S osztályos Mercedes Benz-eket, láthatatlanná teszi a Maybach-okat, és puritánná a Rolls-Royce Ghost-okat. A 2020-as Bentley Flying Spur jelenlegi W-12ese (V-8as is lesz nemsokára) amerikában 214,676 dollártól kezdődik, ami a versenytársakat nézve szinte már lopásnak számít.

hirdetés