A jövő évi Honda Jazz csak hibrid meghajtást kap

Az autóipar egyértelműen és nem titkoltan oldalazik a környezetbarát megoldások felé, így nem csoda ha a teljesen elektromos, vagy hibrid verziók minden kategóriában megtalálhatóak már. Az új modellek, új bejelentések nagy része valamilyen formában tartalmazza az elektromos meghajtást. 

Nincs ez másképp a Honda háza táján sem, viszont ők egy lépéssel tovább mentek és a Tokiói Motor Shown (egyidejűleg egy Európai eseményen is) bemutatták a megújult Honda Jazz-t, amit csak hibrid verzióban dobnak piacra. Igen, jól olvastuk, csak hibrid verzióban.

A Jazz nem az egyedüli Japán supermini hibridre kihegyezett fókusszal. Talán még túl korai megjósolni, de az is előfordulhat hogy az új Toyota Yaris (a Jazz közeli riválisa) szintén csak hibrid verzióban lesz elérhető a kis szigeten. A Honda Jazz Európában a következő év közepétől lesz majd kapható, és lesz egy Crosstar variánsa is. 

Persze nem ez az első Honda model amit csak hibrid verzióban adtak ki, hiszen a gyár saját bevallása szerint is ők immár egyre jobban koncentrálnak a robbanó és elektromos motorokat együttesen felhasználó meghajtásokon, maguk mögött hagyva a  környezetszennyező benzin és dízel korszakot. A Honda azt szeretné ha 2022-tól minden autójuk hibrid megoldással kerüljön piacra, ami a mostanában trendi elektromos és hibrid autók kinálatát nézve talán nem is olyan elérhetetlen cél. 

A Jazz korábban is kapható volt már hibrid verzióban az ezt megelőző generációban, de bátor lépésnek számít hogy nem lesz más meghajtás amit a kedves vevő választhat. A jelenlegi hír annyira friss hogy a Honda még nem is adott ki hivatalos adatokat a motor teljesítményéről, de annyit már tudunk hogy két motoros rendszert fognak használni amik együttműködve teljesen “elektromos élményű” vezetést biztosítanak majd, akármit is jelentsen ez. 

A Jazz mindig is praktikus jármű volt, így az új modelltől is ezt várhatjuk el. A belső tér szépen elrendezett és természetesen tele van kis pakoló rekeszekkel. A Honda felhasználta a közelgő Honda e-city dizájn technológiáját is ami azonnal szembetűnik a kormánykeréken és a digitális kijelzőkön. 

Csak hogy megnyugtassuk az igazi Honda rajongókat, a márka megtartotta a hátsó ülések “Magic Seats” elrendezését (nem úgy mint a Civic-ben) így az üléseket fel- és laposra is lehet majd hajtani. 

Node mi is az a Honda Jazz Crosstar? Úgy kell elképzelni mint egy Honda Jazz Allroad-ot, de ez inkább a kinézetre vonatkozik. Nincs kisebb fordulatszám, vagy összkerék meghajtás, csak enyhén robosztusabb kinézet és enyhén megemelt kaszni. Terepre csak óvatosan ajánlott. És a terep jobb ha leginkább lapos, és aszfaltozott. 

hirdetés