Kényelmes luxus – itt a Volkswagen Arteon

Ha vezettél valaha VW Passat-ot, akkor tulajdonképpen érthetően gondolod, hogy az Arteon is olyan lesz. De nem. Jobb. Ez az autó tudja azt, amiért a Golf olyan különleges, és kombinálja a Passatnál is nagyobb hellyel, luxussal és még magasabb felszereltséggel. 

Az új kiadásban kisebb változások történtek csak motor oldalon. Van egy új 2 literes dízel erőforrás 148 lóerővel, és egy új 268 lóerős benzines megoldás, de a 187 lóerős dízelt is leporolták kicsit a 187 lovas benzines mellett és akár választhatjuk a régi 237 lóerős dízelt is. Mindegyik motor 2 literes és 4 hengeres. 

Az Elegance és az R-Line verziókhoz jár egy-egy 9.2 colos érintőképernyő a konzolon, a VW legújabb MIB3 infotainment rendszerével amely közel sem annyira idegesítő mint az Audiban. De már az alap szintű SE is elég jól felszerelt. 18 colos felnik, LED fényszórók, adaptív tempomat, első és hátsó tolatóradar, sötétített hátsó ablakok, manuálisan állítható ülések és 8 colos érintőképernyő mellett sok-sok elektronikus biztonsági berendezés gondoskodik a kényelemről és a biztonságról. 

Az SE verzió felszereltségben leginkább a Skoda Superb-hez hasonlít, hatalmas csomagtartóval valamint nagy lábtérrel az utasoknak. 187 lóerős benzines vagy 148 lóerős dízel motorokkal lehet kérni ezt, 6 sebességes manuális vagy 7 sebességes DSG váltóval a dízel esetében. A benzines csak DSG váltóval kapható, de ha a magasabb felszereltség mellett döntünk, különösen a nagyobb motorok egyikével kombinálva, akkor érezzük csak igazán mennyire különleges ez az autó. 

Az Elegance modellben jobb kerekek, szebb fényezés, automata magasságú LED fényszórók, feljavított ülések és infotainment rendszer van. Mindemellett természetesen a belső terében a fülünkön folyik ki majd a bőr és az USB csatlakozás. 

Az R-Line modell nem feltétlenül magasabb felszereltségű mint az Elegance, de sokkal sportosabb. Nem sokban különbözik a kettő (az Elegance ikább luxus irányú) ami azt is jelenti hogy az áruk is majdnem azonos. Az R-Line-t a nagyobb kerekek és a sok kis kozmetikai elemek teszik sporosabbá.

Motor ügyileg az Elegance és az R-Line-hoz választhatjuk az SE-hez járó motorokat, vagy a 272 lóerős benzines, összkerék meghajtású erőművet DSG váltóval, esetleg a 187 lóerős első kerék, vagy 187/237 lóerős összkerék meghajtású dízelt. 

Az opcionális 4Motion összkerék meghajtás “Dynamic Chassis Control” rendszert is tartalmaz, amely 15 mm-el lejjebb engedi az autót és többféle vezetési módot is beállíthatunk vele: Eco, Comfort, Normal, Sport és az egyedi beállítású Individual.

Összességében az Arteon egy nagyon kényelmes autó – vetekedik a legjobb Volvo-kal is. A jó hangszigetelés, hatékony felfüggesztés, könnyen kezelhető audio és jól reagáló erőforrások kombinációja egy hajszállal választja el a dinamikus élvezetet az ábrándozós kocsikázástól. 

hirdetés

hirdetés