2019 legdrágább autói

- hirdetés -

Daimler és Benz autó-szabadalma óta eltelt már több, mint 130 év, és azóta rengeteget változtak az autók. A kezdeti hintó formát egyre áramvonalasabb, zártabb karosszériákra cserélték, és a motortól a hajtásláncon át a futóműig, az autók minden apró részlete folyamatosan fejlődik, változik. Mindettől függetlenül, amióta autók léteznek, egy kérdés mindig ismétlődik a tulajdonosok között: “Mennyiért vetted?”

A határ nem csak manapság, de régen is a csillagos ég volt, a toplistások pedig mindig a legmerészebb formaterveket, a legújabb technológiákat, a legkifinomultabb részleteket kínálták szűk vásárlókörüknek – amellett, hogy a világ legdrágább autójából ritkán jön szembe még egy az utcán.

Nézzük hát, melyik az a 15, 2019-ben gyártásban lévő modell, amire simán elköltheted a lottóötöst, és lehet, hogy még hitel is kelleni fog. Kezdjük a “legszerényebb” árcédulától, forint helyett amerikai dollárban, hogy ne kopjon le a felirat a nullás billentyűmről.

15. McLaren 720s ($288,845)

McLaren 720s (8,845)
Forrás: Wikimedia Commons

A lista legolcsóbb helyezettje 710 lóerővel szántja az aszfaltot a hátsó kerekekkel, amit a kapcsolható drift mód is támogat. Ezen kívül többek között digitális infotainment rendszer (mely versenyüzemmódban minimális információt jelez csak ki), aktív szenzoros önbeállító felfüggesztés, finom alcantara bőrbelső és szénszálas versenyülések férnek bele a potom 288 ezres árba. Kettőt kérek, egyet télre, szöges gumikkal!

hirdetés

1 / 16 oldal