5 élményautó családi vita nélkül

- hirdetés -

A család, a gyermekáldás egy vérbeli autóimádó életében is (remélhetőleg pozitív) fordulópont. Ez az élethelyzet általában az apuka és az anyuka számára is az élet, a mindennapok újratervezését, új prioritásokat jelent. Az én, a hobbi, a szabadidő háttérbe szorul, és első helyre kerül a gyermek, a család, a közösen töltött idő.

Általában a benzingőz, a lóerők és az élményautózás megszállottjai ilyenkor eladják álmaik autóját, vagy feladják a vágyat egy ilyenre, meghozzák a szükséges racionális döntést, és vásárolnak egy dögunalmas, de a családot tökéletesen kiszolgáló családi batárt.

A jó hír, hogy létezik megoldás a kecske és a káposzta rajongói együttes kielégítésére. A következő 5 példa teljes értékű családi autókat mutat meg, melyekben benne rejlik a hátszőrt felállító, instant libabőrt eredményező, pupillát kitágító élményautózás lehetősége. Persze sok-sok ilyen autó van, ez a szűk lista csak egy saját szájíz szerinti válogatás.

Honda Civic Type-R

Honda Civic Type-R
Forrás: Wikimedia Commons

Persze a szülők + gyerekek + nagyi + kutyus kombót nem oldja meg, de a hot hatch legenda legújabb, 10. generációja annyira megnőtt méreteiben, hogy már inkább a korábbi Accord méretéhez hasonlítható. Így az autó akár egy vagy két gyermekkel is bevállalható, persze némi kompromisszummal a pakolásban (bár meglepően nagy a 420, lehajtott ülésekkel 1580 literes csomagtér), de ugyanezt visszakapja az apuka gázadáskor: a 316 lóerős, 2 literes sornégyes turbómotor napjaink egyik leggyorsabb elsőkerékhajtású autójává teszi a Civicet.

A cikk folytatódik, lapozz!

hirdetés

1 / 5 oldal