Vezetnél egy karton Lexust?

forrás:DailyMail

Ez az autó teljes mértékig kartonpapírból készült. Nem, nem a Trabantra gondolunk. Egy csodálatos, egyedi Lexusra. Hogy pontosabbak legyünk, ez az autó egy élethű, teljes méretű replikája a Lexus IS-nek, melyet teljes mértékben préselt papírból raktak össze. Nem valószínű hogy van benne hamuzó, és talán nem is ajánlatos a kormánynál cigarettázni.

A kiemelkedő mestermunka a LaserCut Works és a Scales and Models szakembereinek ügyködését dicséri, akik a kocsit az eredeti Lexus IS CAD fájlai alapján tervezték meg. A tervezők arra használták a fájlokat, hogy 1,700 darab 10 milliméteres szeletre osszák a kasznit, amit aztán egy lézeres vágó segítségével kartonpapírból szabtak ki. Ezt követően, hosszas és fáradságos munka során összeragasztották a darabokat. A Lexus saját bevallása szerint minden darabon egyedi referencia szám volt, hogy a megfelelő sorrendben legyenek összeragasztva. Mindezek felett, minden ragasztás után 10 percet kellett várni, hogy a ragasztó megkössön, így a folyamat három hónapot vett igénybe. Az építés és kivitelezés nem jöhetett volna létre lélegzetelállító technológia nélkül, viszont ez összeszerelést egy gép sem tudta volna elvégezni. Ahhoz a kivételes türelmen kívül biztos kéz és művészi véna szükségeltetett, az emberi tényező, melyet a technológia nem tud helyettesíteni.  

forrás:LifeGate

Minden részlet – a logóval ellátott kerékagy, a bőr üléseken átfutó gerinc, a sima, tiszta vonalak a kasznin – ugyanabból az anyagból készült. Megtévesztésig hasonlít az igazihoz. Kivéve persze hogy tudod, kartonpapírból van. És ami még meglepőbb: ezt vezetni is lehet a beépített elektromotorok segítségével, melyet trükkösen rejtettek el a kocsi (vitatható elnevezés) belsejében.

hirdetés

hirdetés