Vezetéknélküli Apple CarPlay

- hirdetés -

Ha Ön az Apple felhasználók közé tartozik, akkor valószínűleg már ismeri – vagy akár használja – az Apple intuitív CarPlay rendszerét, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az Apple alkalmazások egy kiválasztott csoportját tükrözze autója multimédiás képernyőjén.

Az Apple CarPlay alkalmazások magukban foglalják az Apple Maps-et, a Google Maps-et, a Waze-t, a zene streaming szolgáltatás Spotify-t, a WhatsApp-ot és még sok más lehetőséget.

Jelenleg egy Apple CarPlay egység szükséges, hogy a telefont csatlakoztassa az autójának az USB portjába a CarPlay alkalmazások aktiválásához, ám mostmár a Wireless, azaz vezetéknélküli CarPlay is elérhető.

Hogyan működik a vezeték nélküli Apple CarPlay? Nos … beugrik a kocsijába, benyomja a ‘CarPlay’ gombot és már működik is. A rendszer a WiFi, a mobil és a Bluetooth kombinációját használja a kompatibilis multimédia rendszerbe történő továbbításhoz.

A BMW volt az első vállalat, amely felajánlotta a szolgáltatást, annak ellenére, hogy megmagyarázhatatlanul úgy döntött, hogy a felhasználóknak előfizetési díjat számít fel a szolgáltatásért, amelyet minden más autógyártó ingyenes ad. Most állítólag csökkenteni akarják a díját. (jelenleg kb. 24 000 Ft évente)

A vezeték nélküli Apple CarPlay forradalomhoz csatlakozó autógyártók között szerepel az Audi, amely a legújabb A6-ban debütált a rendszerrel, míg a Volkswagen jelezte, hogy a vezeték nélküli CarPlay rendszert a Golf Mk8-on fogja bemutatni.
A Volkswagen arra számít, hogy további járműveket 12-18 hónapon belül korszerűsítenek, ezekkel folytatják majd: Tiguan, Golf és Touareg.

hirdetés