Megmutatjuk milyen is a 2020-as Lexus RX 450h

A SUV eladások az elmúlt évtizedben megháromszorozódtak, így nem csoda hogy aki magasan ülő, sokoldalú autót keres, annak sok lehetőség közül lehet választani. A SUV-özön még szembetűnőbb a piac magasabb kategóriás járművei között. 

A Lexus RX ennek a hullámnak a meglovalagolásával hódít teret, részben azért mert a legtöbb rivális a dízel motorokban talált megnyugvást a gazdaságosság oldalán, de az RXet nem lehet megtölteni a fekete pumpából. 

Míg a plug-in hibridek a céges autó vásárlók kedvenceivé váltak a barátságos környezetvédelmi adó és az elektromos meghajtás miatt, addig az RX 450h teljesen dugó mentes marad. Az autó csak a fékezésből visszanyert energiát újrahasznosítva, a szerény nikkel-fém hibrid akkumulátor segítségével vált át elektromos módra kisebb sebességnél és rövid távon. 

A Lexus ugyan felújította az RX-et 2020-ra új külalakkal, újratervezett építéssel és infotainment újításokkal, de az alap formáció nagyban változatlan maradt: 259 lóerős 3.5 literes V6-os benzinmotor rejtőzik az első tengely feletti motorháztető alatt, amit egy 165 lóerős elektromotor egészít ki. A második elektromotor a hátsó tengelyen 67 extra lóerőt és összkerék meghajtást is biztosít, 308 össz lóerő mellett. 

A külsőn egyből szembetűnő a keskenyebb fényszóró, mely immár jobban illeszkedik a motorháztetőhöz, míg a két légbeömlő a hatalmas hűtőrács két oldalán sokkal prominensebb szerepet tölt be.  A kipufogókat észrevétlenül rejtették el a hátsó lökhárítóba a 2020-as modellben. Az új “BladeScan” LED fényszórók sokkal jobban reagálnak a forgalomra mint az előző verziós adaptív rendszerek, és sztenderdként járnak az F Sport és a Takumi verziókhoz.  

Merevebb kanyar-stabilizátorok, új kormányrendszer, jobb lengécsillapítók és Active Cornering Assistant rendszer, (mely a kaszni dőlését hivatott korlátozni kanyarba) is megtalálható az újdonságban, de a legfontosabb változást az utastérben találhatjuk. A Lexus az RX alapban is elegáns és elsőosztályú kabinját majdnem teljesen érintetlenül hagyta, de nagy figyelmet fordított az infotainment rendszerre – épp időben, hiszen az előző modellekben ez nagy hiányosság volt. 

A két fő változás közül az első az Apple CarPlay és az Android Auto integrálása (igen BMW rád is szúrós szemmel nézünk), amelyre már éppen eljött az idő hogy ne maradjanak le nagyon a világtól. A második pedig maga a kijelző ami immáron érintőképernyős! Nem kell tehát tovább szenvedni az RX egérhez hasonló megoldásával, vagy a “továbbfejlesztett” trackpad-al.

A CVT váltó néhol azért érdekesen reagál, főleg ha nem finoman lépünk a gázpedálra. A motor komolyabban felpörög minden erősebb nyomásra, és bár használhatjuk a kormányváltót is, eddigi visszajelzések alapján inkább azt jobb nem erőltetni.  Ettől függetlenül az autó megállja a helyét kellemes sétakocsikázás és sietős utazások során is.

hirdetés

hirdetés