Hamarosan megvehető a Seat Mii Electric

- hirdetés -

A Seat első elektromos autója az Mii Electric az egyik legolcsóbban megvásárolható modell az elektromos autók palettáján. Kedvezőbb áron juthatunk hozzá mint amennyit a versenytársakért fizetnénk, ugyanis olcsóbb mint az Opel Corsa-e, a Peugeot e-208, a Mini Electric vagy a Honda E. Ugyan a Renault Zoe talán valamivel elérhetőbb, de ott az akkumulátort csak bérelni lehet a gyártól. A Seat „easyMOVE” stratégiája alapján csak egyfajta felszereléssel lehet megvásárolni majd ezt a szériát.

A sztenderd felszereltséghez tartozik a metálfényezés, a sávtartás, a gyors töltés, klíma, 16os felnik és az automata ablaktörlők. Jár hozzá továbbá egy mobil applikáció is, amivel a klímát, a világítást, és a zárakat lehet irányítani, valamint utazási információkat és az autó helyzetét is mutatja.

A 82 lóerős elektromotor 211 Newton-méter nyomatékot biztosít, 50re 3.9 másodperc alatt gyorsul és 130 km-es maximum sebességre képes.

A 36.8kWh-s akkumulátor 260 km-t képes megtenni egy töltéssel, ami ugyan hajszálnyival kevesebb mint a Citigo-e iV, de jelentősen több mint a kissé elöregedett Volkswagen e-Up hatótávolsága. Kívülről nem sok változás történt a 16-os kerekek és a megvilágított autójeleken kívül.

Megújult belső

Belülről azonban a Mii Electric-ben újratervezet műszerfal, fűtött „teljesítmény által inspirált” ülések és bőr kormánykerék található. A csomagtér sem változott, marad 251 literes.

A Mii Electric célközönsége a Seat saját bevallása szerint elsősorban azok a városi sofőrök akik kisebb távokat vezetnek. Az autót négy óra alatt 80%ra lehet tölteni sima 7.2 kW-s otthoni töltővel, vagy egy óra alatt 40kW-os gyors töltővel.

„ Az európai elektromos autó piac 46%-al nőtt az év első négy hónapjában. Az idő előrehaladtával ez elektromos járművek egyre nagyobb teret nyernek majd a kínálatunkban „ – mondta el Luca de Meo, a Seat elnöke –„ A Mii Electric, egy megfizethető model, csak a kezdete ennek az utazásnak.”

A Mii Electric a 2017es e-Mii koncepciónak a sorozatgyártású verziója. A fejlesztés folyamán öt autót már legyártottak, és egy Barcelónai próba programban élesben is teszteltek.  A gyártást a Skoda Bratislava-i gyárában kezdik meg ez év vége felé, és a szerencsés vevők 2020 elején már át is vehetik az elektromos kisautójukat.

A Mii Electric az El-Born EV plug-in hybrid, és a Cupra Formentor Sport SUV plug in hybrid bejelentését előzi meg, így hát a Seat elektromos autó rajongók hamarosan kedvükre válogathatnak a környezetbarát modellek közül.

hirdetés