Ha még nem láttad a BMW 2es Gran Coupe-t

A BMW szedánosította a 2es szériáját a 228i xDrive Gran Coupe és az M235i xDrive Gran Coupe formájába, melyeket jövő év elejétől fognak gyártani.  

Erőforrás

Mindkét Gran Coupe a BMW 2 literes I4 es turbó motorját fogja használni, és az USAban csak xDrive-al (azaz összkerék meghajtással) lehet majd kapni őket. A 228i stílszerűen 228 lóerős lesz, míg az M235i nem volt ilyen szerencsés számügyileg és “csak” 301 lóerőt fog teljesíteni. Mindkét model 8 sebességes automata váltóval lesz szerelve, kormányváltóval együtt. Ezekkel a specifikációkkal 243 és 250 km/h-s végsebességet érnek el az autók gyári adatok szerint.  

A 2es Gran Coupe-ben sok okos rendszer gondoskodik arról hogy a vezetési élmény igazi BMW-s legyen, mint például az ARB ami közvetlenül a motorvezérlőbe van építve és “jeges és vizes utakon, valamint gyors kanyarokban” segít az úton maradni. Ez igazából egy gyorsabb és fejlettebb kipörgésgátló. Az ARB a BMW Performance Control rendszerrel dolgozik együtt, ami a kanyarban a belső kerekeket jobban fogja hogy megelőzze a kicsúszással járó kellemetlenségeket.  E mellett az EDLC, az elektronikus differenciál is megtalálható, ami a fékek segítségével szimulálja a mechanikus differenciál viselkedését. 

A 228i xDrive Gran Coupe 1,602 kilósan érkezik – az alumínium tető és csomagtartónak köszönhetően  – és az M235 is csak hajszálnyival nehezebb az 1635 kilójával. Az M235iben az M sport kormány és sport felfüggesztés is sztenderd, valamint választható (mindkét model esetében) a Sport Kit ami kicsit leülteti a kasznit, nyári gumikat és “aero kit”-et ad az M sztenderd felszerelése mellé. 

Kifinomult belső

Belülről természetesen megtalálhatjuk a BMW tipikus jegyeit: első osztályú anyagok, kivállóan befejezett felületek, és opcionális 10.25 colos belső kijelző, opcionális HUD kijelzővel. Az indító gomb a konzol közepén helyezkedik el, a sebváltó és az iDrive forgó gombjával együtt. Vezetéknélküli telefon töltési opciót  is kérhetünk, és a belső hangulatvilágítás alapban érkezik az M235i-hez. A navigáción kívül a “Hey BMW” megoldás szintén sztenderd, így megkérhetjük a kocsik hogy kapcsolja be a fűtést vagy megkérdezhetjük hol van a legközelebbi benzinkút. Ezen kívül az elektromos vezető oldali ülés is alapban jár, a 228i több verziójában is. 

A biztonságos vezetéshez több vezetést segítő funkció is megtalálható az autóban, úgy mint az adaptív cruise control megállás és elindulást is irányító verziója városi forgalomhoz, ütközés előrejelző rendszer, városi ütközés csökkentő funkció, vakfolt jelző és sávtartást segítő rendszer. A Parking Assistance Package opciós felár mellett, és a parkolásban nyújt sokszor nagyon elkellő segítséget, sőt még kiállni is segít ha túl szűkös a hely. 

Az árazásról nincs még hivatalos bejelentés, de valószínűleg a 4es Gran Coupe alapján a 2es Coupe-hez hasonló áron vehetjük meg ezeket a modelleket is. 

hirdetés

hirdetés