Ezt a 15 autót messzire kerüld el!

- hirdetés -

Amikor autót vásárolni készül az ember, ráfordít némi kutatómunkát (optimálisan sokat) arra, hogy a lehető legjobb döntést hozza. Léteznek ugyanis híresen megbízható autók, majdnem ugyanezek alkotják a legértékállóbb autók listáját is. Van a középkategória, ahol nem feltétlenül a legmegbízhatóbb, de általában olcsóbb autók szerepelnek, itt az ár-érték arány dominál(hat).

Végül, vannak azok az autók, amik az autóvásárlás csapdái. Vagy a hírhedten rossz konstrukció, vagy a nagy értékvesztés, vagy a csúnyaságuk miatt – a lényeg, hogy ezeket messziről kerüld el, amikor az új vagy használt autók katalógusát, hirdetéseit böngészed!

Én szóltam!

15. Chrysler PT Cruiser

Bár sokak szerint nagyon stílusos kis autó, a 2000 és 2010 között gyártott PT Cruiser-ből a 10 év alatt alig 1.3 milliót adtak el, ugyanis nem a megbízhatóságuk miatt kerültek be a történelemkönyvekbe. Másrészt, a tengerentúlról nem épp a legjobb motorjaikat hozták át, legalábbis élmény szempontjából biztosan nem. 1.6-os és 2.0-ás benzines 116 és 140 lóerővel, illetve 2.2 CRD 121 lóerővel.

Még ha egy olcsó, korai példány jó vételnek is tűnhet, inkább nézz szét a piacon egy másik márka, modell után, mert főleg a régebbiek igazán leharcoltak tudnak lenni. Ismert típushibájuk továbbá a tönkremenő klímakompresszor, a főtengely jeladó hibája miatt lefulladó, illetve a gyújtáskapcsoló hibája miatt el sem induló motor. Bár ezek elsőre nem tűnnek olyan nagyon vészes problémáknak, add hozzá, hogy a legújabb példány is hamarosan 10 éves lesz, vagyis lesz még ott más is.

Az is fontos szempont, hogy bár nem számít extrém ritkaságnak egy PT Cruiser, azért nem is túl gyakori autó, ami a szerelő keresésnél, alkatrész vásárlásnál tud problémákat okozni.

hirdetés

1 / 15 oldal