A valaha gyártott 20 legcsúnyább autó

- hirdetés -

A szépség (és a csúnyaság) szubjektív, nem mérhető adat. Autóknál könnyű dolgunk van, amikor a leggyorsabbat vagy a legdrágábbat keressük, de mi van, ha valakit a legszebb – avagy a legcsúnyább autók érdekelnek? Nos, ebben nem tudunk objektíven segíteni, minden ilyen lista egy vagy több adott ember benyomásán alapszik. Persze a szubjektivitás csökkenthető, ha minél több ember közös véleményét tükrözi a cikk, ezért igyekeztem olyan autókat összeszedni, amik világszerte nagy népszerűségnek örvendenek csúnya autóként. Na meg persze van néhány olyan autó is, ami egyszerűen…egyértelműen ronda! 🙂

Nincs sorrend, hiszen az “egyik csúnyább, mint a másik” itt érvényes, de nem szó szerint. Mindegyik felsorolt autó okkal került ide, a csúnyaság mértékét döntse el mindenki maga, mi nem rangsorolunk. Ezért a sorszám nem ezt takarja, csak az a célja, hogy ne tévedj el a lapozáskor.

1. Fiat Multipla

Forrás: Wikimedia Commons

Az 1998-tól 2010-ig gyártott Multipla örök toplistás a csúnya autók rangsorában, minden ilyen listára felkerül. 2000-ben megnyerte a Top Gear Év Autója díjat, és egyúttal a Legcsúnyább Autó díjat is. Ezen kívül 2001-től 2004-ig zsinórban négyszer nyerte el a Top Gear Magazine Év Családi Autója címet is.

Rondasága ellenére ugyanis nagyon praktikus autó. A tágas belső tere tovább variálható az ülések áthelyezésével, kiszerelésével. Egyedül akkor van baj az autóval, ha ki kell szállni belőle, ekkor ugyanis szembesül a tulajdonos saját autója külsejével, valamint a szomszédok, barátok és idegenek szarkasztikus megjegyzéseivel, gúnyos nevetésével és ujjal mutogatásával.

hirdetés

1 / 20 oldal