A régi-új Toyota Corolla Touring Sport Allroad

Még a Japánok sem immunisak a német Volkswagen általi nyomásra: itt van tehát az új Toyota Corolla Trek, egy Allroad stílusú softroad autó, ami a Corolla Touring Sports kombit öltözteti gumicsizmába.

Ez a model igazából egy speciális kiadás amit a Toyota a Trek kerékpár gyárral karöltve álmodott meg, magasabban ülő kasznival, extra műanyag elemekkel, és softroader alvázzal. Vajon működik ez a kombináció? A Trek nem autógyártásról híres. De az ötlet hogy a Corolla hosszabb változatát egy kicsit SUVosabbá tegyék nem tűnik rossz megközelítésnek. 

A 20 mm-rel megemelt kaszni talán elég arra hogy a helyi döcögősebb, kavicsos utakat is meghódítsuk. Azért jó észben tartani hogy nincs összkerék meghajtás, extra kipörgés gátló, vagy speciális kerekek. Ez leginkább egy kozmetikai ráncfelvarrás. 

Motor ügyben mindkét hibrid (az 1.8 literes és a 2.0 literes) megrendelhető. Az extrák között van továbbá 17 colos alumínum felni, kulcs nélküli indítás és motoros hátsó ajtó,

Betekint a múlt: A Toyota Corolla Touring Sport újra a palettán van, egy régi név amit mi már úgy hívunk hogy Auris. De a Toyota mégis úgy gondolta hogy ráragasztja a modellre a jól ismert nevet, miután nem sikerült nekik piacot nyerni az Auris logóval. 

A Touring Sport elsőként a Párizsi Autókiállításon jelent meg 2018ban. Ezt követően 2019 Márciusában pillanthattuk meg az első példányokat az utakon, így ha ezt a példát vesszük, úgy tűnik az új Corolla is hasonló utat fog bejárni. 

Mitől is lesz a Toyota Corolla Touring Sport egy jobb kombi?

A gyár szerint az új, globális TNGA felépítés több variációt enged meg a kombinak, és ezért egy “önmagában új modellnek számító” autóról van szó. Ez a felépítés, GA-C kódnéven, elég flexibilitást biztosít ahhoz hogy méretekben a kombi jelentősen eltérjen az öt ajtós kiviteltől.  

A hosszabb hátsó rész nagyobb csomagteret eredményez, ami a Toyota szerint 598 literes pakoló kapacitásnak ad helyet, ami elégé jónak tűnik egy közepes méretű kombinál. Még nincs hivatalos adat arról mennyivel bővül ez az első ülések lehatjásával, de Párizsban mindenkit lenyűgözött a raktér. Ebben segít a 2700 mm-es tengelytáv is, amely osztályvezető lábteret is ígér.

A belső térben a hatalmas érintőképernyős konzol dominál, melyet első próbára is könnyű kezelni érthető elemekkel és információ dús menüvel. 

Hibrid, ugye?

A kérdés helyénvaló és jól irányzott. Természetesen igen! Mi sem mutatja jobban a Toyota törekvéseit és sikereit az elektronikus meghajtások terén, mint hogy 2 hybrid és csak 1 benzines verzió közül lehet választani. Van 114 lóerős 1.2es benzines turbó, 120 lóerős 1.8as hybrid és 178 lóerős 2.0es hibrid is. Az akkumulátorok a hátsó ülések alatt vannak elrejtve, hogy még jobb úttartást biztosítsanak az extra energia mellett. De ne felejtsük el, ezek egyike se tölthető hálózatról, a Toyota világában a hibrid az “ön-töltésű” modellek elnevezése.

hirdetés