A megújult 2020as Honda Civic

A jól ismert Honda Civic mindig is okos, átgondolt választást jelentett az autóvásárlók szemében. Jó ár-érték arány, olcsó karbantartás és jó fogyasztás mellett sokan nem is néztek körül jobban hogy alkalmasabb autót találjanak. Ha esetleg egy “de most már minden más lett” cikkre vágyik a kedves olvasó, akkor ezt az írást kihagyhatja, hiszen ez mind igaz az új modellre is. 

Az alap Civic szedán, kupé és csapotthátú változatlan 2020ra, hiszen ebben az  évben sok újításon esett már át mindegyik változat. Viszont a nagy teljesítményű Si szedán és kupé új külsőt kapott, kisebb-nagyobb változtatásokkal elöl és hátul is, új matt fekete kerekekkel, és néhol előtűnő piros elemekkel a kabinban. Az eddig nem elérhető Honda Sensing baleset-megelőző rendszere immáron sztenderd. Papíron az 1.5 literes turbómotor is azonos maradt, de az utolsó rövidebb fokozat jót tett a kocsi gyorsulásának. Az Active Sound Control funkció pedig a hangfalakon keresztül szimulálja a motor zajt a sebességtől függően. A 2020 as Civic Type R-ről egyenlőre nincs információ sajnos, de valószínűleg arról is hamarosan többet tudunk.  

Nézzük meg belülről

A Honda Civic belseje még inkább tágasnak tűnik az alacsony műszerfal és a vékony tartóoszlopok miatt. Az anyagok jó minőségűek és minden testméretre komfortosan beállítható a vezető ülés. A kilométeróra és az ahhoz kapcsolódó adatok is digitálisan jelennek meg, és minden szépen olvasható. Két fajta infotainment rendszer jár az autókhoz, felszereltség alapján. Az alap modellhez egy kicsi kijelző és rendes gombok járnak, de Bluetooth és USB is megtalálható. A magasabb felszereltséghez már 7 colos kijelző, Apple CarPlay és Android Auto is tartozik, bár a kezelőfelület mindkét megoldásnál kicsit csúnyácska és lassú, így megéri az Apple vagy Android verziót használni. 

Teljesítmény és fogyasztás 

A Honda Civic kupé és szedán LX és Sport verzióban 2.0 literes 4 hengeres motort kap 158 lóerővel és 6 sebességes manuális vagy automata CVT váltóval. Annak ellenére hogy a 2.0 literes motor a leggyengébb a mezőnyben, nem ez a legjobb fogyasztású. Változattól függően 7-8 litert eszik százon.

A legjobb fogyasztású motor a Civic-ek közül az 1.5 literes négyhengeres, 174 lóerős turbó ami 6 liter körül fogyaszt száz kilóméteren de persze ez is függ a változattól (szedán, kupé vagy csapotthátú), a váltótól és a vezetési temperamentumtól

Érdemes megemlíteni hogy a Civic egyike azoknak a kompakt autóknak, amelyekből nagy teljesítményű verzió is gurul le a gyártósorról. A Honda Civic Si 205 lóerős 1.5ös turbómotorral, és a Civic Type R a 2.0 turbós verzióval 306 lóerőt produkál. Persze ezek kicsit többet is esznek.  

hirdetés

hirdetés