A Forma-1 öt legnagyobb szabályváltoztatása

Elég sokan tekintenek úgy a Forma 1-re napjainkban, mint egy belassult, izgalmak nélkül versenysorozatra és a rajongók már évek óta szabálymódosításokat kérnek, hiszen az tény, hogy teljesen egyoldalú lett az autósport legnagyobb megmérettetése – a Mercedes és a Ferrari harcába még talán a Red Bull csapata tud érdemben beleszólni. Szerencsére ezt a sportági szövetség is észlelte, így a 2021-es szezontól életbe lépő új szabályokkal a világ leggyorsabb sportjának néhány legnagyobb problémáját is megpróbálják orvosolni. Azt remélik ezektől, hogy könnyebb lesz előzni és még több csapat és versenyző számára nyílik meg az esély a jobb helyezések megszerzésére. Hogy ez így lesz-e, azt majd az idő dönti el, de most következzen a legnagyobb öt változtatás röviden felsorolva.

1) A legnagyobb szabálymódosítás egyértelműen a költési limit bevezetése lesz, hiszen 2021-től kezdve egy csapat “csak” 175 millió dollárt költhet az autójára.

2) Megváltoznak az aerodinamikai előírások is, az új szabályok megszüntetik többek között az autók mögött keletkező és ezért az előzni akaró vagy felzárkózó autókat hátráltató turbulenciák kialakulását.

3) Szintén az aerodinamikát érintő változtatás, hogy mostantól a mérnökök és az autók szezononként maximum 400 tesztet végezhetnek szélcsatornában.

4) Nincs többé alkatrészek szállítása, szerelése az utolsó pillanatokban, 2021-től azzal az autóval kell versenyezni vasárnap, amelyikkel az adott versenyző és csapata pénteken elkezdte az időmérőket.

5) A kinézetre vonatkozóan is lesznek előírások, az autóknak már futurisztikusabb, sportosabb kinézete lesz, ezzel akarja a szövetség elérni, hogy ne csak a technikai teljesítmény, de a design is számítson.

hirdetés