A 20 legértékállóbb autó

- hirdetés -

Megbízhatóság, üzemeltetési költség, értékállóság, kinézet, teljesítmény, presztízs. Mindenki eltérő prioritási sorrendben, de nagyjából ezen szempontok alapján vásárol autót, legyen az új vagy használt. Vannak köztük szubjektív és mérhető vagy számolható tulajdonságok, utóbbiak közül talán a legnehezebb az értékállóság meghatározása. A német Auto Bild és a Schwacke autóipari piackutató- és elemző cég idén már 16. alkalommal készíti el toplistáját a leginkább értékállónak ígérkező új autókról. Az összetett győztesen kívül 13 kategóriában hirdették ki a legjobbakat.

Forrás: Fanpop.com

Így kerülnek ki a toplistások

A Schwacke több millió paraméter alapján becsüli meg az egyes modellek értékvesztését, és az alábbi szempontok figyelembe vételével határozza meg a legjobbakat.

1. Piaci megfigyelés: A Schwacke a jelenlegi mintegy 50 ezer különböző használtautó-modell németországi árát több mint havi 1.7 millió piaci megfigyelés (internetes portálok, kereskedők, gyártók és importőrök) alapján dolgozza fel. Ezen kívül statisztikai adatokat is feldolgoz az új regisztrációkról, a tulajdonosi átruházásokról, a készletszámokról és az állásidőkről.

2. Besorolás, futásteljesítmény és felszereltség: 13 fő szegmens van, konkrétan ezek a legnagyobb piaci lefedettségű járműosztályok. Mindegyik szegmensnek van egy 48 hónapra vett, osztály-specifikus átlagos futásteljesítménye, amivel számolnak, és szegmensenként meghatározott felszereltséget határoznak meg, amelyet az értékelési szakember négy év múlva egy újraértékesítés során is alapul vesz. Ezek az egyes szegmensek járműveinek referenciaértékeként szolgálnak.

3. Előrejelzés: ide tartoznak a külső tényezők, valamint a márka- és modell-specifikus adatok. Külső tényezők (modellfüggetlen): általános gazdasági fejlődés, új törvények és rendeletek, piaci és ügyfél trendek. Márka- és modellspecifikus tényezők: termékkoncepció, tervezés, specifikációk, felszereltségi szintek, rendelhető extrák, listaár kedvezményekkel és teljesítmény, működési költségek, termékminőség, gyártó vagy importőr volumen és szegmenstervezése, a jármű kora (életciklus): mennyi ideig forgalmazzák a modellt? Történik-e facelift (ráncfelvarrás) vagy modellváltás?

hirdetés

1 / 15 oldal