2021re talán megérkezik az új Subaru Levorg

A Tokyo-i motorshow egyik új meglepetése a Subaru Levorg prototípusa volt, ami nemcsak megjelenésével próbálta felhívni magára a figyelmet. A második generációs négykerék meghajtású kombi mellé egy ígéret is járt, mégpedig az hogy az új modell „igazán kellemes vezetési élményt” fog biztosítani.  

Az új gépezet a Subaru Global Platform-ra épült és egy teljesen újjátervezett 1.8 literes turbómotor hajtja. Japánban a következő év második felében kerül a piacra, és ugyan még nem hivatalosan, de elvileg világszerte is megvásárolható lesz nem sokkal ezután. A Subaru közleménye szerint a Levorg tervezésénél a „ túraautó filozófia” volt a mérvadó, a kényelem, biztonság és vezetés élvezete mellett.

Tervezés

Az autó kialakításánál egyértelműen felfedezhető a Subaru „Dynamic x Solid” fantázianevű, teljesen megújult tervezési koncepciója. A cég szerint „egy új generációs, szimbolikus modell”-et csodálhatunk meg ebben a kivitelben. A Levorg prototípusban a gyár legújabb direkt befecskendezésű boxer motorja dübörög, amit kifejezetten ebbe a modellbe építettek. A motor a „tökéletes égésű” koncepció bemutatására szolgál, amely a Subaru szerint a gyorsulás és a környezetbarátságos teljesítmény közötti harmóniát hivatott megteremteni, miközben magas nyomatékot is biztosít. Egyelőre még nem állnak rendelkezésre pontosabb adatok ezzel kapcsolatban, így nem tudunk lőerő, vagy gyorsulási időket produkálni.  

Az új Levorg teljes belső keretes kasznit használ, ami a lehető legmagasabb szilárdságot biztosítja az autónak. Technikai oldalról is kellemes meglepetésben lesz részünk, hiszen a járműben a Subaru EyeSight sofőr segítő technológia legfrissebb verziója is fellelhető, amiben széles látószögű, sztereó kamerák, négy radar rendszer, és nagy felbontású térképezési mechanika dolgozik együtt az ütközés előrejelző, kanyar sebesség szabályzó és – akár nagy forgalomban is használható – kéznélküli vezetést segítő rendszerekkel.  Megtalálható továbbá a széles körű csatlakozási lehetőség is (WiFi, Bluetooth stb) ami a Japán Subaru modellekben eddig nem volt benne.

Eddigi adatok alapján

Habár a Subaru igyekszik a hőn szeretett kombi modellt az idő haladásának megfelelően felújítani, mi mégis úgy gondoljuk hogy a szűkös piacon, BMW, Skoda és Seat mellett a dinamikusan fejlődő és nagyobb luxust képviselő riválisokhoz képes még egyelőre le van maradva.

Sajnos a Levorg prototípus mivolta miatt alig van pontos információnk a statisztikák, és papíron elért eredmények kedvelőinek. Viszont ha az autó előző verziójának menetrendjét vesszük alapul, aholis az első generációs modell 2014-ben került ki a Japán piacra, majd a következő évben elérhető volt a világ többi táján is, akkor reménykedhetünk abban hogy ez a Subaru kis hazánkat is eléri 2021 környékén.hirdetés

hirdetés