2020 elejétől kapható a BMW M8 Gran Coupe: 617 lóerős 4 ajtós luxus erőmű

- hirdetés -

Az új X5 M és az X6 M két újabb taggal bővítette a BMW M családot az elmúlt napokban.  A legfrissebb érkező ebbe a sorba azonban a M8 Gran Coupe (és természetesen a még erősebb Competition variáns). Hasonlóan a SUV testvéreihez ez a tűzokádó monstrum 617 lóerő teljesítményre képes top spec felszereltséggel.

A motorháztető alatt rejtőző erőmű mindkét változatnál ugyanaz a 4.4 literes V8as twin-turbo amely a BMV többi családtagjainál is megtalálható.  Az alap M8 Gran Coupe 600 lóerő teljesítményre képes 750 Newton-méter nyomaték mellett, míg a Competition változat 617 lóerő 750 Newton-méter nyomatékkal.

Ezzel az extra erővel 3.3 másodperc alatt van 100-on az M8 Gran Coupe, és 3.0 alatt a Competition modell. Mindkét verzióban nyolc sebességes automata váltó található, öszkerékmeghajtású xDrive rendszer mellett míg a végsebesség 250 km/h-ra van limitálva. Akik ennél gyorsabban szeretnének haladni, azok megrendelhetik a M Driver csomagot, ami megemeli a végsebességet 305 km/h-ra és tartalmaz egy M School vezetői oktatást a BMW saját oktató pályájáinak egyikén.

Ez az autó azonban nem csak az erőről szól. A dupla-keresztlengőkaros első és öt pontos hátsó felfüggesztés nagyban javítja a vezetés dinamikáját. Az adaptív M felfüggesztés érzékeli az útviszonyokat és az alapján állítja be az autó paramétereit, mindez standardként jár a járműhöz. Az M gomb pedig, M1 és M2 állással, további beállításokat tartalmaz a motor, felfüggesztés, kormány, fék és öszkerékmeghajtás karakterisztikáit illetően az alap három beállítás (Közút, Sport és Pálya mód) mellett.

A fékek is javultak, és alapban jár a belső hűtésű tárcsa fék (15.6 colos első és 15.0 colos hátsó) hat dugattyús féknyereggel. De természetesen a vásárló kérheti az M verziójú karbon-kerámia (15.8 colos első, 15.0 colos hátsó) fékeket is, ami még hamarabb megállítja az autót.

Mondanunk sem kell hogy az M8 Gran Coupe számos vizuális javítással is jár.  A szélesebb hátsó spoilerek és az élesebb vonalak kiemelkedő megjelenést biztosítanak. Az M karbon tető szintén standard, úgymint az adaptív LED fényszórók BMW Laserlight árnyalattal. A belsőt illetően egyedi M hangulat fény és egyedi varrás árulkodik a különleges autóról. A Live Cockpit szórakoztató rendszer azonos a BMW többi modelljével.

Az M8 Gran Coupenek lesz egy különleges Launch Edition változata is Amerikában, amit a fentebbi kép ábrázol. A cég közleménye szerint csak 50 darab Diamant Zöld, bronz árnyalatú metál festésű autó kerül forgalomba exkluzív 20 colos felnikkel. Egyelőre nincs hír a Launch Edition árazásáról, de az M8 Gran Coupe Amerikában $130,000-tól (39 milló forint) és a gyorsabb M8 Gran Coupe Competition kiadás $143,000-tól (43 milló forint) kezdődik ami jelentőseb olcsóbb az európai árazásnál.  A sorozatgyártás Novemberben indul így a kedves vásárlóknak jó esetben is legalább 2020 elejéig kell türelmesen várakozni.

hirdetés